top of page

Odi nav tik nevainīgi: pasargā mājdzīvnieku no tārpu infekcijas Dirofilaria

🐾🦟 Vai zināji, ka odi nav tik nevainīgi, kā šķiet? Atklājiet slēptos draudus, ko tie rada taviem mīļajiem mājdzīvniekiem. Lasi tālāk, lai uzzinātu par dažādiem veidiem, kā mājdzīvnieki var inficēties ar sirdstārpu/zem-ādas tārpu JEB Dirofilaria baktērijām un kā Tu vari mājdzīvnieku pasargāt no šīm klusajām briesmām.


Ar Dirofilaria, ko parasti sauc par sirdstārpu, mājdzīvnieki parasti inficējas caur inficētu odu kodumiem. Pat ja tavs mājdzīvnieks reti dodas ārā, viņš joprojām ir neaizsargāts pret knišļu kodumiem. Šis parazīts var izraisīt mājdzīvnieka plaušu, artēriju un sirds bojājumus.





Šie sīkie kukaiņi var nokļūt iekštelpās, pakļaujot riskam tavus mājdzīvniekus. Izpētīsim dažādus scenārijus un sapratīsim ar tiem saistītos riskus.


1️⃣ Būšana ārpus telpām: mājdzīvniekiem, kas pavada ilgu laiku ārā, neatkarīgi no tā, vai viņi dodas pastaigās pa pilsētu, vai spēlējas pagalmā, ir lielāks risks sastapties ar inficētiem odiem.


2️⃣ Ceļošana: ja jūs kopā ar mājdzīvnieku dodieties piedzīvojumos uz reģioniem, kuros ir augstāka dirofilārijas izplatība, ievērojami palielinās iespējamība tikt pakļautam infekcijas riskam.


3️⃣ Odi iekštelpās: Odi var atrastceļu arī uz tavām mājām, īpaši siltajos vasaras mēnešos. Tie var pārnēsāt dirofilāriju arī uz iekštelpās dzīvojošiem mājdzīvniekiem.


4️⃣ Atlieku transmisija: dažos gadījumos dirofilārijas kāpuri var izdzīvot moskītu vairošanās vietās, piemēram, stāvošā ūdenī vai mitrā vidē. Mājdzīvniekiem, kas nonāk saskarē ar šīm vietām, var būt infekcijas risks.




Iedomājieties dzīvi, kurā tavs pūkains pavadonis var brīvi klīst dabā, neuztraucoties par saslimšanu ar dirofilāriju. Veicot preventīvus pasākumus, tu varai nodrošināt mājdzīvnieka drošību un novērst šo dzīvībai potenciāli bīstamo infekciju. Lasi tālāk, lai uzzinātu par efektīvām profilakses stratēģijām un ārstēšanas iespējām, kas pieejamas, lai tavs mīlulis būtu vesels un laimīgs.


Profilakse:

  • Konsultējies ar savu veterinārārstu par atbilstošiem profilakses pasākumiem, piemēram, ikmēneša perorāliem vai lokāliem medikamentiem.

  • Samazini mājdzīvnieka saskarsmi ar odiem, turot to iekštelpās vislielākajā odu un knišļu aktivitāšu laikā - vakara stundās.

  • Likvidē stāvoša ūdens avotus ap māju un dzīvnieka barošanās vietu.

Agrīna atklāšana:

  • Ieplāno regulāras veterinārās pārbaudes, lai pārbaudītu dirofilārijas infekciju.

  • Esi uzmanīgs pret tādiem simptomiem kā klepus, nogurums, svara zudums un apgrūtināta elpošana mājdzīvniekam.

Ārstēšana:

  • Ja tiek diagnosticēta dirofilārija, veterinārārsts ieteiks visaptverošu ārstēšanas plānu.

  • Ārstēšana var ietvert medikamentus, lai novērstu tārpus un pārvaldītu saistītos simptomus.

  • Atceries, ka dirofilārija var izraisīt nopietnas sekas tava mājdzīvnieka veselībai, tostarp sirds un plaušu bojājumus. Negaidiet, kamēr būs par vēlu! Rīkojies tūlīt, lai aizsargātu savus pūkainos pavadoņus!


Veterinārajā klīnikā "Ami's" jau drīzumā tiks nodrošināts profesionāls aprīkojums, kā arī personāla kvalifikācijas paaugstināšanai, lai nekavējoties un uz vietas ar modernas medicināskās aparatūras palīdzību varētu diagnosticēt tādas infekcijas, kā dirofilārija, ērču pārnēsātas infekciju slimības un daudz kas cits.


Ja tev ir svarīga sava mājdzīvnieka labsajūta, negaidi un piesakies uz vizīti mūsu klīnikā - ej uz www.amis.lv. Mūsu ārstu komanda palīdzēs izvēlēties pareizos profilakses pasākumus tavam mājdzīvniekam.


Neļauj šķietami nevainīgajiem odi apdraudēt tava mājdzīvnieka veselību un labklājību. Kopā parūpēsimies par viņu drošību! 🐾💚

Comments


bottom of page