top of page
Search

Anestēzija ir nepieciešama biežāk, nekā Tu domā!

Ja Tavam mīlulim ir vajadzīga prasmīga ārstēšana, veterinārā klīnika “Amis” ir gatava sniegt profesionālu palīdzību, tai skaitā ārstēšanas metodes, kuru veikšanai nepieciešams pielietot arī anestēziju, SAVUKĀRT dzīvnieka saimniekam ir JĀSNIEDZ TAM SAVA PIEKRIŠANA (“Vienošanos par piekrišanu anestēzijai”.). Ir saprotams, ka anestēzijas pieminēšana vien var radīt jautājumus un bažas, tāpēc noskaidrosim, kāpēc, kad un kā mēs to izmantojam savā veterinārajā praksē.





KAD un KĀPĒC nepieciešama anestēzija?


Mājdzīvnieku anestēzija ir būtisks aspekts, lai mēs spētu nodrošināt augstākās klases aprūpi. Tas atvieglo dažādas procedūras, kas veicina tava mājdzīvnieka vispārējo veselību un komfortu.

Mājdzīvniekiem palīdzība tiek sniegta, pielietojot vienīgi mūsdienīgu aparatūru un pārbaudītas metodikas. Vairumā gadījumu veterinārs veic izmeklēšanu ar ultraskaņu vai nozīmē rentgenu. Tādā veidā iespējams daudz vienkāršāk savlaicīgi lokalizēt apvidu, kur nepieciešama iejaukšanās.


  • Rentgena veikšana:

Iedomājies, kā ir mēģināt notvert skaidru mājdzīvnieka kaulu vai iekšējo orgānu attēlu, kamēr tas kustas un ir uztraucies — tas nav viegls uzdevums! Anestēzija ļauj precīzi veikt rentgena uzņēmumus, nodrošinot precīzu diagnostiku, neradot stresu tavam pūkainajam draugam.


  • Ķirurģiskās operācijas:

Neatkarīgi no tā, vai tā ir ikdienišķa sterilizācijas/kastrācijas procedūra vai sarežģītāka operācija - anestēzija nodrošina, ka tavs mājdzīvnieks šī procesa laikā netiek traumēts. Tas ne tikai garantē viņa labklājību operācijas laikā, bet arī palīdz nodrošināt labāko rezultātu.

  • Zobu tīrīšanas un kopšanas procedūras:

Tava mājdzīvnieka zobu higiēna un vispārējā kopšana ir ļoti svarīga. Anestēzija kļūst nepieciešama noteiktām kopšanas procedūrām, piemēram, zobu tīrīšanai, kad mājdzīvnieki citādi nepanes nepieciešamo apstrādi.


 

Anestēzijas saskaņošana


Par galveno posmu dzīvnieka ārstēšanā kļūst dzīvnieka anestēzijas iepriekšēja saskaņošana ar saimnieku.

SVARĪGI! Atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai, plānojot operācijas ar anestēziju ir nepieciešams parakstīt “Vienošanos par piekrišanu anestēzijai”. Anestēzija dzīvniekiem – tas nav mazsvarīgs posms - kopā ar dzīvnieka īpašnieku tiek apspriests, kāds anestēzijas veids būs pielietojams: vietējā vai vispārējā narkoze. Četrkājaino mīluļu saimniekus bieži interesē jautājums, cik ilgu laiku dzīvniekiem pēc operācijas saglabāsies narkozes iedarbība, kā dzīvnieks jutīsies pēc operācijas un citi. AMI"S komanda iatbildēs uz visiem jautājumiem un atrisināts visas radušās bažas.


Dzīvnieka sagatavošana operācijai/procedūrai


Noteikti jāatceras, ka operācijas/procedūras dienā dzīvnieku nevar barot, drīkst vienīgi dot dzert. Dienu pirms operēšanas dzīvnieks ir jānomazgā ar antiseptisku šampūnu. Pirms atsevišķām operācijām ir jāveic attīroša klizma. ĶIRURGS VETERINĀRS NE TIKAI VEIC OPERĀCIJU, BET ARĪ SEKO LĪDZI JŪSU MĀJDZĪVNIEKA VESELĪBAI ARĪ VISĀ PĒCOPERĀCIJAS ATVESEĻOŠANĀS PERIODĀ, JA DZĪVNIEKS IEVIETOTS STACIONĀRĀ


bottom of page