top of page

Mājas seski un sniegs

Kad aiz loga ir tik sniegoti skaista ziema, iespējams, tev jau ir radies jautājums - vai tavam seskam patiktu kādu laiku pavadīt sinegā? Un jā - ļoti daudziem seskiem ļoti patīk spēlēties sniegā, jo tā ir lieliska viela alu un tuneļu rakšanai

Kā arī, mājas sesku īpašniekiem vajadzētu ņemt vērā, ka, mājas seskiem ziemā, kad sākusies mājokļu apkure var kļūt diezgan nekomfortabli. Seski vislabāk jūtas, kad gaisa temperatūra ir no 15–23 °C, un apkures sezonā, var gadīties, ka šī temperatūra iekštelpās tiek pārsniegta.


Ja esi izlēmis pirmo reizi ar savu mīļo sesku doties sniegotā piedzīvojumā, ir dažas lietas, kas jāpatur prātā, lai pārliecinātos, ka sesks ir drošībā. Jāatceras, ka katrs sesks ir atšķirīgs. Ja citi seski būs priecīgi atrasties ārā sniegā tik ilgi, cik vien tu to atļausi, citi seski var būt izbijušies no sinega.

Labās ziņas ir tādas, ka, visticamāk, būs ļoti viegli noteikt, vai tavam seskam patīk sniegs. Ja viņš ir sajūsmā un spēlējās, viņam tas, visticamāk, patīk. Ja viņš vienkārši stāv uz vietas vai cenšas no tā atrauties - nav gatavs izklaidēm kupenās.

Cik ilgi seski var atrasties sniegā?

Sniegs seskam var sagādāt lielu prieku, taču nevajadzētu to atstāt ārā sniegā ilgāk par trīsdesmit minūtēm. Tam ir daži dažādi iemesli. Pirmkārt, tam var būt pārāk auksts, un hipotermija var būt ļoti bīstama seskiem. Kā arī, ziemā gaiss bieži ir ļoti sauss, kas var veicināt dehidrāciju daudz ātrāk nekā parasti.


Cik auksti ir par aukstu?

Seskiem netraucē aukstums to pūkainā kažoka dēļ seskam ir patiešām grūti nosalt. Šeit nedarbosies apgalvojums: “ja jums ir auksti, viņiem ir auksti”. Taču, ja gaisa temperatūra jau ir krietni zem 0°C, piedzīvojumiem ārā ir jābūt ļoti īsos periodos un lielākoties jāuzturas iekštelpās, kas nav pārāk uzsilušas.


Padomi dodoties sniegā

Seska izvešana ārā sniegā var pārvērsties vienā ļoti jautrā piedzīvojumā, taču ir svarīgi, ka darāt to droši. Ņem vērā dažus musus padomus:

1. Uztver drošību nopietni. Ir vairākas drošības lietas, kas jāpatur prātā, ļaujot seskam spēlēties sniegā. Pirmkārt, vienmēr jātur sesks pie pavadas. Ir zināms, ka seskiem patīk tuneļu rakšana, un sniegā viņiem to ir ļoti viegli izdarīt, kā arī pazust, ja viņš nav pie pavadas. 2. Pārliecinies, ka sesks neatrodas uz ielas vai ietves, kas pārklāta ar ķimikālijām, lai izkausētu ledu, jo tās var būt seskiem toksiskas. 3. Kā arī, turieties tālāk no cilvēkiem, kas brauc ar ragaviņām, lai jūsu sesks netiktu sabraukts.

4. Īsi periodi laukā. Mājas mājas seski, kas pieraduši atrasties tikai telpās, nedrīkst ilgstoši uzturēti ārā sniegā. Jūsu sniega piedzīvojumu ilgumam būtu jābūt aptuveni trīsdesmit minūtes vai mazāk.

Jūsu seskam var kļūt pārāk auksts arī ātrāk par trīsdesmit minūtēm, ja ir ļoti zema temperatūra, tāpēc vajadzētu pievērst uzmanību pazīmēm, kas liecina, ka sesks varētu vēlēties atpakaļ siltumā, piemēram, drebuļi, skrāpēšanās pie druvīm, stāvēšana uz pakaļkājām vai mēģinājums uzkāpt jūsu bikšu starā.

5. Pēc atgriešanās siltumā. Dodoties atpakaļ iekšā pēc spēlēšanās sniegā, pārliecinieties, ka ir sagatavota silta sega vai dvielis, kurā ietīt sesku. Tas gan palīdzēs seskam sasilt, gan izžūt.




Comments


bottom of page